
מערכת היחסים בין סוכנות הפרפורמנס או משרד הפרסום ובין בעלי העסקים
בפרק השני של הפודקאסט נבחן יותר לעומק את מערכת היחסים בין סוכנות הפרפורמנס או משרד הפרסום ובין בעלי העסקים, ואיפה הם נכנסים בשלבי השיווק של העסק:
- נסביר בדיוק מה תפקיד סוכנות הפרפורמנס/ משרד הפרסום
- נפרט מדוע התפקיד של מנהלי השיווק חשוב כל כך להצלחת התהליך כולו, ומדוע הם חייבים להוביל מבחינת חשיבה שיווקית ויזמית, ולהכיר את כל המספרים
- נדבר על ההכנה העסקית שבעלי העסקים צריכים לעשות לפני תחילת העבודה
- נתאר איך סוכנות פרפורמנס טובה תדע לקחת את מהות האסטרטגיה השיווקית של העסק, להוציא אותה אל הפועל ולהפוך אותה לתכנית פעולה ברורה ומנצחת
- נבחן את המרכיבים החיוניים להצלחת מערכת היחסים בין הסוכנות ובעלי העסקים
- ולבסוף נביא כמה דוגמאות לתקשורת טובה בין הסוכנות ובעלי העסקים, וכיצד היא הובילה להצלחות
תקציר הפרק
אורטל: פרק שני של ״בורקאסט״.
אור: ״בורקאסט״! קודם כל, אנחנו מודים על התגובות שקיבלנו עד כה. לבקשתו של נתי אלימלך, אנחנו נמליץ היום על בורקס. כי אמרנו לנו שבלי בורקס זה לא ״בורקאסט״. אז ההמלצה הראשונה שלנו, היא על האיש עם השפם מדימונה. יש לו בורקס מדהים. אנחנו לא נרחיב יותר מזה. חפשו בפייסבוק ושיהיה בהצלחה.
אורטל: לגמרי.
פתיח: אהלן אהלן, וולקאם ל"בורקאסט", הפודקאסט שלכם על פרסום פרופורמנס, דיירקט ריספונס וכמובן – בורקס, מבית היוצר של "אורטל דיגיטל".
אחרי שנים בעולמות האלו, צברנו לא מעט ניסיון והחלטנו שהגיע הזמן להפסיק לחפור רק בבלוג שלנו ולהקים פודקאסט מקצועי, עם כל הדברים שיש לנו לחלוק עם העולם.
אנחנו נדבר על כל מה שמעניין בעולמות האלו. והכל, בלי להשאיר לכם פירורים על המכנסיים לפני פגישה חשובה. אז אם אתם קולגות או בעלי תפקידים שיש להם אינטראקציה עם חברת ׳פרפורמנס׳, בעלי עסקים קטנים ובינוניים שבא להם לדעת יותר וגם לקוחות קיימים שלנו, שרוצים להבין מה אנחנו עושים כל היום, כולכם מוזמנים לשמוע אותנו מברברים וגם לצאת עם כמה תובנות. האזנה נעימה!
אור: טוב, אז ״בורקאסט״. פרק שני. בפרק הראשון דיברנו על תיאום ציפיות והיה מגניב. אנחנו רוצים להעמיק טיפה את הדיבור הזה ולדבר עוד קצת על מערכת יחסים של סוכנות מול לקוח. בואו נבין שניה באיזה שלב ברצף השיווקי סוכנות או משרד פרסום בכלל נכנסים לתמונה. ואנחנו לא מדברים על משרדי הפרסום הגדולים שעובדים עם המותגים הארציים. אנחנו מדברים על הרובד שלנו. על ה SMB's שעובדים מול עסקים קטנים-בינוניים. איפה אנחנו נכנסים? אז סוכנות פרפורמנס, זה גוף שנכנס בתוך השלב שנקרא ׳פרסום׳. בשלב שבו אנחנו נכנסים לתמונה, יש מוצר מוגדר עם מודל עסקי שעומד מאחוריו. זה אומר שבעל העסק שהמציא את זה, יזם את זה, מנהל את זה ויודע בגדול איך הוא אמור להרוויח מזה כסף. הוא לקח בחשבון כמה עלה לו לייצר, כמה עלה לו לספק, כמה עולה לו לאחסן, כמה עולה לו לנסוע, לבוא, לחזור וגם כמה אנחנו, בתור סוכנות, אמורים לעלות לו בתוך הדבר הזה. מכיוון שאנחנו לא יועצים עסקיים (וזה לא משנה שצברנו קצת ידע ונסיון שעוזר לנו לענות על הדברים האלה), לא נכנס עכשיו ל-margins של רווחיות וכאלה. לא על זה באנו לדבר. מה שאנחנו באים ואומרים זה שאלו שיעורי בית שאיתם צריך לבוא לסוכנות. לבוא ולהגיד ׳אני יודע לשלם 20 שקל, 30 שקל לליד', זה לא מעניין. לבוא ולהגיד ׳אני יודע לשלם 500, 700, 1,000, 5,000 שקל על עסקה, ולהיות רווחי׳ – זה מה שמעניין. ואיך אני עושה את זה.
אורטל: נכון, אבל לפני שאתה נכנס לנקודות הפיננסיות של איך להסתכל על מספרים בצורה נכונה כדי באמת לאפשר לסוכנות לעבוד כמו שצריך אז באמת… אחרי שדיברנו על תיאום ציפיות, צריך לדבר על נקודות החיכוך, למעשה. העבודה השוטפת, היום-יום. מי מייצג בעצם את העסק מול הסוכנות? את האינטרסים של העסק, את הנתונים של העסק. מי מדוור את הסוכנות הלאה אל תוך העסק, למי שצריך? אם זה בעלים, או מנכ״ל ובקיצור, יש לנו לא מעט סעיפים שאנחנו רוצים לדבר עליהם מבחינת השלד, של מה שחייב להתקיים. צריכה להיות לנו הבטחה גדולה. אנחנו תכף נרחיב על זה. צריך להגיע לסוכנות עם בריף מסודר, עם בידול. אוקיי? אם אין בידול משמעותי ואמיתי, אף קמפיינר – מדהים ככל שיהיה, לא יעזור לכם.
אור: ׳בידול׳ זו מילה גדולה. כותבים עליה ספרים, מאמרים, סרטים, רומנים, שנסונים, פואמות. אבל ׳בידול׳ – זה פשוט תשובה לשאלה פשוטה: למה שיבחרו דווקא בכם? כאילו, זה ככה פשוט. זה לא כזה מורכב.
אורטל: נכון.
אור: גם אם אתם יפים יותר, כמונו, זאת סיבה ממש ממש טובה לבחור. הנקודה היא ש… אם דיברתי קודם על המוצר ועל המודל העסקי, אז זה בדיוק מה שבא אחר כך. כי זה לא מספיק לדעת ׳אני אמכור X חתיכות, וככה אני אעשה כסף׳. זה ׳למה שמשהו יקנה את המוצר שלי בכלל?׳ אגב, בכוכבית: אני ממש ממליץ לכל מי שמאזין וטיפה לא ברור לו או מעורפל, פתחו 'יוטיוב', תראו קטעים של פיצ'ים מ׳הכרישים׳, תראו איזה שאלות ׳הכרישים׳ שואלים. בעיקר, אגב, הם שואלים לא רק על היתכנות כלכלית ועסקית. הם שואלים על בידול. הם שואלים למה שמשהו יקנה את זה? למה שמישהו ישלם על זה, אם יש את זה בחינם כי מישהו כבר עושה את זה? אני באמת אומר. אם אתם רוצים לראות ׳בידול׳ ממש כהווייתו – תראו תקצירים מ׳הכרישים׳. זו דוגמא חיה ומדהימה על הדבר הזה.
אורטל : נכון, ודרך אגב בידול צריך להתייחס לתמונה המלאה. בידול לא יכול פתאום להישען על מחיר טוב, אוקיי? ואז שעושים שיעורי בית ומריצים שיווק, מבינים שבכלל המחיר הזה לא ריאלי ואין פה שום דרך לייצר איזשהו מנגנון אמיתי, רווחי, בסופו של דבר.
אור: אתה יודע מה? אני אגיד משהו רגע לגבי זה. כולנו מבינים שכמעט כל עסק משחק באחד משני מגרשים: מחיר או איכות. לשחק במגרש של מחיר זה לכאורה קל אבל אתה בסכנה אדירה לרווחיות. זה אחד. ושתיים – אתה תמיד צריך…
אורטל: ללכת למגרש של מחיר זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות כי בסופו של דבר, משווים אותך אך ורק על מחיר. אתה למעשה לוקח את הבידול שלך וזורק אותו לפח, כי אין לך שום…
אור: אין לך שום משמעות.
אורטל: זהו, בדיוק. הבעיה בקרב על מחיר, זה שהוא מגרש של מלחמה ובמלחמה יש תמיד פצועים לשני הצדדים, אוקיי? וכמו שאתה הורדת מחיר, גם המתחרים שלך הורידו מחיר וזה יהיה בהתאם. ושוב, זו ההמלצה שלנו. אנחנו לא יועצים עסקיים אבל ההמלצה שלנו היא ממש לא ללכת לשם ולכן הבידול הוא סופר קריטי.
אתם חייבים להגיע עם בידול. דרך אגב, זה ממש לא משנה. אתם יכולים להיות עסק לניקוי שטיחים, אתם יכולים להיות… לא יודע, רשת מלונות או כל דבר אחר. חייבים להגיע עם משהו אמיתי. עם איזושהי הבטחה גדולה. תסבירו לי, תספרו לי, איך החיים שלי נראים אחרי שרכשתי את השירות או המוצר שלכם.
אור: דרך אגב, ההבטחה לא חייבת להיות רק על שינוי החיים הגדול שאף אחד אחר לא יכול לחולל. אתם מסוגלים לספק את השירות מהר יותר? אתם מסוגלים באותו מחיר לעשות את זה טוב יותר? גם בדברים בנאליים? גם בניקוי ספות, אתה יכול לבוא ולהגיד לי שבאותו מחיר שאנשים באים אליך עם מכונה ישנה, מגעילה, מג׳ויפת, ואתה בא עם מכשיר אמריקאי. כל מי שגדל פה בשנות ה-90, זוכר את השלב שבו כל שטיפות הרכב הפכו להיות בשיטה אמריקאית. מי שזוכר את זה, שהתחילו להיות פה כל הג׳ילדות המסתובבות וזה, פתאום הכל נהיה אמריקאי וזה היה נקודת בידול. כי ידעת שיש את השטיפה של פעם, עם הדלי והסמרטוט, וידעת שיש את השטיפה האמריקאית.
אורטל: אגב, בשביל למצוא נקודת בידול כזאת לפעמים מספיק לעשות מחקר קופי כמו שצריך. לחקור – מה זה המכשיר הזה? אם נתקענו כבר על ניקוי ספות, אז בוא נדבר על ניקוי ספות. יש מכשיר שנקרא ׳הזרקה-יניקה׳ ויש מכשיר שהוא אחר, ויש מכשיר שמשתמש בנוזל כזה, או נוזל אחר. ואז – באמת להכין את הלקוח לשאלות האמיתיות בטלפון. לא על מחיר, אלא ׳תגיד, יש לכם הזרקה יניקה?' תגיד, 'אתם גם משתמשים בחומר האמריקאי ולא בסיני? כי שמעתי שהסיני עושה כתמים על הספה׳ וכל מיני דברים כאלה שבסופו של דבר אתם יכולים להסביר למה אתם עולים יותר. וזה בסדר, כי אתם לא רוצים ללכת למגרש של מחיר.
אור: דרך אגב, נקודה אחרונה לבידול… (סתם כי קצת פתחנו את זה וזה אמנם לא הנושא) אבל בידול יכול להיות גם מומחיות. אתה יכול להיות נטול כל ייחודיות מבחינת טכנולוגיה או פתרון, אבל להגיד ׳אני פשוט מומחה בספות עור. אני יודע לא להזיק לו, אני יודע לשמור עליו שלא יתייבש. אני פשוט מומחה לזה. אני עושה רק ספות עור ואני עושה את זה שנים׳ – בידול מדהים.
ודרך אגב, למה אנחנו נותנים את כל הדוגמאות האלו? כי אנחנו מצפים שלקוח שבא לעבוד איתנו, ידע לתת תשובות: למה שמישהו יבחר בך? במה אתה הכי טוב? במה אתה מומחה? איזה פתרון אתה יודע לתת יותר טוב מאחרים?
אורטל: ולמה אתה עולה קצת יותר?
אור : דרך אגב, למה אתה עולה קצת יותר?
אורטל: עכשיו, בגדול (אני מחזיר אותנו חזרה לנושא) אנחנו מדברים על החיבור, על הדבק, בין הסוכנות לבין הלקוח, אוקיי? אני חייב לציין שבאמת הלקוחות הכי טובים שלנו, זה לקוחות שגם אם יש מנהל שיווק, אז תמיד הבעלים או המנכ׳ל – מאוד מאוד מעורב פנימה אל תוך השיווק, אוקיי? בדרך כלל בעסקים כאלה, גם החיבור בין השיווק למכירות הוא עוצמתי. הוא חזק מאוד. הוא מיידי. זה לא איזושהי מחלקה רחוקה, או מחלקות רחוקות שיושבות רחוקות אחת מהשניה ולא מתקשרות, אלא זה באמת תקשורת יומיומית ותמיד רואים את יחסי הגומלין בין אחת לשניה – איזושהי פעולה בשיווק ואיך היא משפיע על המכירות. אנחנו חוזרים בחזרה אל הדבק הזה. הדבק הזה הוא הכרחי. אני מזכיר, סוכנות היא זרוע מבצעת, אוקיי? (אנחנו חושבים אותו דבר בעניין הזה?) סוכנות זה לא מישהו שיקח אותך עכשיו מאפס, יביא לך את הבידול ויספר לך למה אתה יותר טוב ויבנה לך את העסק out of nowhere וגם אם איכשהו, באורח נס הוא יצליח, זה ייגמר מהר מאוד, או שאתה תפגוש את השלב שאתה תרצה לעשות סקייל ותתרסק קדימה.
אור: דרך אגב, סוכנות היא כן תהיה זאת שתדע לקחת את ההגדרה העקרונית שלכם ל׳למה אתם יותר טובים׳ ולנסח אותה.
אורטל: לבנות ממנה סיפור.
אור: כלומר, אנחנו בתור משרד פרסום… וכן, היום אנחנו לא מתביישים להגיד שסוכנות פרפורמנס זה משרד פרסום שפשוט מתמחה בדיגיטל, בצורה מאוד מסוימת – אפרופו בידול, אז אנחנו יודעים שתבואו ושתזרקו עלינו במילים פשוטות עם שגיאות כתיב מזעזעות ובלי הגהה, הסבר פשוט ל׳מי אתם, מה אתם, למה אתם׳. התפקיד שלנו זה לבנות את הסיפור, לבנות את המעטפת השיווקית, לבנות את הפרזנטציה שמנגישה את זה בצורה הטובה ביותר לקהל. אנחנו בעצם הזרוע המבצעת.
אורטל : בוא ניתן כמה מילים על בריף, אני חייב להגיד איזה כמה מילים.
אור: האמת שכן. בכיף. זה חשוב.
אורטל: תקשיבו, יש לנו בהיסטוריה, טפו טפו טפו, משהו כמו 8 שנים. ועד היום, אנחנו יכולים למנות… באמת, על כף יד אחת את מספר הלקוחות שהעיפו לנו את הראש. מה זה העיפו לנו את הראש? לקוח שבא מאוד מאוד חכם. מאוד מבין. לקוח שמוריד לנו בריף שאין לנו עוד שאלות לשאול. אנחנו לוקחים את הבריף הזה, רצים קדימה, שואלים את השאלות, הקופי כמובן נכנסים לתמונה ובאמת מתחקרים את הדברים לעומק אבל לקוח שבא עם בריף מדויק, זה ׳וואו׳ מבחינתו, אוקיי? עכשיו הבריף הזה, דרך אגב (כמו שאור אמר), יכול להיות עם שגיאות כתיב ומעפן. איזה טופס… באמת, חצי כוח. אבל כל עוד יש בו את הנתונים הנכונים (ואני חושב שעל זה אפשר אפילו להקליט פרק שלם), הבריף הזה בסדר. אין פה איזשהו פורמט מסוים. אל תחששו מזה. דרך אגב, זה לא משנה אם זה עסק קטן יחסית או חברת ענק. בסופו של דבר, שוב… ודגש על חברת ענק, כי ברוב המקרים חברות הענק לא מביאות לנו בריף כמו שצריך. ודווקא לפעמים הלקוחות ביניים האלה, עסק שהוא באיזה התפתחות מטורפת ובאמת בתאוצה מטורפת בביזנס, אתה מקבל שמה את הבריפים המדוייקים. ודרך אגב, זה גם העסקים. בדרך כלל שאתם רואים מישהו שהוא משמעותי כמו בעלים או מנכ׳ל, שהוא מוביל את השיווק. וזה מחזיר אותנו שוב אל העניין הזה של הדבק, של נקודות החיכוך בין הסוכנות ללקוח. בשורה התחתונה חשוב לזכור: אנחנו הזרוע המבצעת, כבר דיברנו על זה. אוקיי? מנהל או מנהלת השיווק, בסופו של דבר, מה שהם אמורים לעשות זה לתפעל, להוביל ולנגן על כל המקהלה הזאת. כי סביר להניח שבנוסף אלינו, אותו לקוח, אותו תיק, רץ על אורגני. הוא עושה מדי פעם טלויזיה, רדיו, שלטי חוצות… יש כל כך הרבה ערוצים לנגן עליהם פה שאם אין איזה שהוא דבק משמעותי שיחבר בין הדברים האלה ויוביל ויספר מה קורה בחודש הבא ואיזה תוכנית ואיפה אנחנו שמים את הפוקוס, או ׳חברים יש לי איזושהי בעיה במכירות׳, אוקיי? ולפני שבאים וזורקים כל מני סיסמאות, ללכת לעשות שעורי בית. ללכת לעשות מחקר, לבדוק מה קרה במכירות לפי הנתונים, לפי הבנצ׳מארק, לפי מה שיש לנו על השולחן ואז להוריד לביצוע. ׳חברים, יש לנו ירידה באיכות הליד׳ – סתם דוגמא, אוקיי? אחרי מחקר, אחרי בדיקה, ברור שאנחנו, בתור סוכנות, נקבל את ה-output של כל הדברים האלה. אנחנו נבין מה נדרש לשנות מבחינת האיכות של הליד לפי ההתנגדויות שחזרו על עצמם וכל מיני דברים כאלה, ואנחנו נהיה הרבה יותר חכמים. אם אין את הדבק הזה. אם אין את המנהל, או את המנהלת שיווק – אז אנחנו בבעיה. עכשיו, זה לא רק זה. אני מדבר גם על הדיווח חזרה אל העסק, אוקיי? אם קורה מצב שבסופו של דבר, סוכנות "מדלוורת" את הסחורה… פצצה! וואו, בום! רווחיות! והנתונים האלה לא זורמים חזרה אל העסק, אל הבעלים, או אל המנכ׳ל, בצורה שהיא ברורה להם כמו שצריך, אוקיי? אז לאן זה הולך? הרי, המנכ׳ל או הבעלים אמור לצעוק כרגע ׳חברים, יש לנו מכונה שממירה לנו כסף ומדד רווחיות חיובי. תשפכו לתוך המכונה הזאת כמה שיותר כסף כל עוד זה ממשיך!׳. אבל תופעו, כי זה עכשיו נשמע מאוד מאוד פשוט, אבל תופתעו כמה פעמים פגשנו בהיסטוריה שלנו מצבים שלא היה בצד השני מישהו עם רעל בעיניים אלא להפך. הוא נכנס לאיזושהי התכנסות ופחד כי הוא לא היה בטוח בנתונים ואני מבין אותו, איפשהו כי לאורך ההיסטוריה שלנו, גם כן, אנחנו תמיד פוגשים עסקים שבאים עם כל מני אמונות תפולות לגבי מספרים הזויים על מחיר הליד, או על אחוזי ההמרה. שאנחנו באמת… תוך 10 דקות, או רבע שעה, מפרקים את זה לחתיכות ומסבירים ללקוח שהוא לא בכיוון. הוא טועה. אוקיי? עכשיו באמת, עלינו פה על כמה נושאים. אז בוא רגע נעשה סדר.
אור: אני רוצה לתת דוגמה ממש קלאסית, לדעתי, לנקודת חיכוך הזאת. משהו שיצא לנו באמת לפגוש המון, בעיקר בתיקי איקומרס. כי איקומרס, זה תיק דינמי יחסית. זאת אומרת, זה תיק שיש בו כל הזמן שינויים. יש עונתיות, מלאים מתחלפים… זה לא חייב להיות רק באופנה, זה קורה בכמעט כל תחום. ומה שהרבה פעמים נתקלנו שחסר לנו וכמה שנלחמנו לקבל אותו לא תמיד קיבלנו – זה איזושהי מדיניות מסחרית. לדוגמה, ייזום של מבצעים תקופתיים, או עונתיים. ואיך מגיבים באירועי מכירות – כמו בלאק פריידי, כמו חילופי עונות, כמו חגים. זה נשמע כאילו דברים נורא נורא בנאליים וטבעיים…
אורטל: זה כאילו טריוויאלי… אבל בואו, רוב החבר'ה לא מבינים שצריך לדבר על בלאק פריידי איזה חודש, חודשיים מראש…
אור: אז יפה! חודש, חודשיים מראש. בשביל להיות מוכן עם קמפיין בסוף נובמבר, אני צריך להיות ערוך לזה מאמצע ספטמבר. מה זה ׳ערוך לזה׳, דרך אגב? ערוך לזה אומר שמדברים על זה. זה אומר שמתכננים את זה. זה אומר שמבינים את המשמעויות של זה. ששוב, עושים שיעורי בית. שעושים… תגידו לי אם המילה הזאת מצלצלת מוכר – ׳תיאום ציפיות׳ לגבי מה אנחנו מצפים שיקרה באירוע המכירות הזה.
אורטל: עד הרמה הפיננסית. אתם לא צועקים ׳מבצע! מבצע! מבצע!׳ לפני שאתם עושים שיעורי בית ובודקים שגם נשארתם עם גרוש בכיס, או לא מפסידים כסף, אחרי שהרצתם את המבצע הזה כי להקפיץ את המחזורים זה אחלה, יכול להיות שזאת איזושהי אסטרטגיה כדי לייצר לקוחות חוזרים אבל צריכים להסתכל למספרים בעיניים כל הזמן.
אור: דרך אגב, אם נותנים הנחות עמוקות מדי, שלא מחוברות למציאות של העסק… מה קורה? אנחנו עושים את ה-Shift הזה משחקן של איכות, לשחק של מחיר. דהיינו, עוד פעם – שורפים את הבידול שלנו על מזבח המבצע ומייצרים מחזורי דמה על בסיס רווחיות, וזה…
אורטל: נכון. בעיקר באיקומרס, זה מייצר נזקים שהם אורכי טווח בסופו של דבר, בעיקר בקהלים החמים.
אור: כי הלקוחות לא מסוגלים בכלל לדמיין לקנות מכם בלי מבצע ולכל אחד מאיתנו יש את החנות הזאת, או את העסק הזה, שאנחנו פשוט יודעים שהמחיר המלא הוא בלוף וזה עניין של עוד שבוע, שבועיים, חודש או חודשיים והמחיר הזה מתרסק ב-50, 60, 70, 80 אחוז. אנחנו לא נזכיר פה שמות של מותגים, כי זו לא הנקודה. כולנו מכירים את המותגים שמשחקים את המשחק הזה ופשוט נכנסו ללופ שאי אפשר לצאת ממנו.
אני רוצה לקפוץ רגע לנקודה אחרת, כי בסוף נשאלת השאלה: ׳אוקיי, מדהים. אז מה התפקיד שלכם בתור סוכנות ומי אמור להתנהל מולכם?׳. אני רוצה להגיד דבר פשוט. יצא לנו להתנהל מול מגוון אדיר של בעלי תפקידים. זה יכול להיות מנהל או מנהלת שיווק, זה יכול להיות מנהל או מנהלת דיגיטל, זה יכול להיות הבעלים בכבודו ובעצמו, זה יכול להיות המנכ"ל, זה יכול להיות הבת או הבן של הבעלים… שהכל בסדר, זאת אומרת אנחנו אוהבים את כולם, מכבדים את כולם. זה ממש לא מטריד אותנו מול מי אנחנו מתנהלים ברמת הטייטל, או הפרסונה, כל עוד מתקיים כלל אחד מאוד מאוד פשוט: הבן אדם שמתנהל מולנו מכיר את העסק היטב, נמצא בקשר ישיר עם מקבל ההחלטות, אם זה לא הוא בעצמו שזה נשמע כאילו… הזוי לדבר על זה, אבל כמות הפעמים שהתנהלנו מול גורמים שונים בארגון שאין להם סמכות ישירה של קבלת החלטות – בין אם זה לאשר מודעה, לאשר תקציב, לקבל גישה ל… לא יודע מה, בשביל לבדוק אני לא יודע מה וזה פשוט יוצר מצב שכל המערכת משותקת. אז אני רוצה להתנהל מול בן אדם… ושוב, ממש לא מעניין אותי מה הטייטל שלו בארגון. מצידי שיהיה המנקה. העיקר שהוא מבין מה אנחנו עושים, מכיר את העסק, מחובר לכל מקורות המידע והנתונים, יש לו סמכות לקבל החלטות בזמן אמת וזה לא משנה אם ההחלטה הזאת זה לאשר עיצוב, לאשר מודעה, לאשר דף נחיתה, להגיד אם תוצאה היא טובה או לא טובה ואם הוא לא מקבל ההחלטות הסופי והוא בעצמו מדווח למישהו בתוך הארגון, מישהו שיודע לייצג ולדבר באותה שפה לשני הצדדים.
אורטל: תראה, יש לי איזשהו דיוק כאן. זה בסדר שלא תהיה לו את המילה האחרונה והוא יצטרך לקבל אישור.
אור: נכון, חד משמעית.
אורטל: אבל מה פה טיפונת פספסת? סעיף אחד, מה שנקרא. ועל זה צריך לשים את הדגש כי זה הכל לפני הכל. חייב להיות בן אדם אחד, גורם אחד, או ארגון – אחד, שמתנהל מול הסוכנות. אוקיי? זה קריטי ברמות שאין לתאר. לפעמים גם מנהל שיווק טוב יכול להפיל פה את כל הסיפור מהסיבה ששלושה או ארבעה אנשים שונים מנסים להתנהל מול הסוכנות וזה פשוט מייצר תאונה. זה פשוט מאוד. בצד של הלקוח יש מנהל שיווק… וכמו שאמרת, לא משנה הלוגו או הטייפ קאסטים. פשוט בן אדם שמנהל את השיווק, עושה את הקניות פנימה, עושה את כל הפינג-פונגים, שובר את הראש ומגיע אלינו עם תשובה אחת, חד משמעית – כן או לא? טבולה או אאוטבריין? "בוא נגביר בפייסבוק", "תסתכלו פה ופה על הלידים", "פה יש לי יחסי המרה יותר גבוהים, מה עושים?", "חודש הבא, הפוקוס שלי הוא כזה וכזה". אבל בסופו של דבר, גם אם הוא עושה קניות עם עוד עשרה אנשים מאחורי הקלעים, הוא חייב להיות בפרונט. הוא חייב להיות מולנו.
אור: דרך אגב, סוכנויות – זה מדבר גם אליכם. גם מצד הסוכנות, גם אנחנו, מאוד מאוד משתדלים להימנע ממצב הידוע בכינויו ׳ריבוי קודקודים׳.
אורטל: איך אתה אוהב.
אור: ברור. מה ציפית, שגם פה יעבוד עיקרון אחדות הפיקוד? הנה, יצא. יצא המרצע מן השק, אה?
אורטל: הוא קיבל פה 'כאפות'.
אור: כן. מה שרציתי להגיד… הנקודה שרצינו להגיד היא שגם פנימית, מהצד שלנו, יכולים להיות כמה אנשים מכותבים. יש ראש צוות, יש בכיר אחר בארגון שחשוב לו להיות מסונכרן? מגניב. אבל בן אדם אחד עונה מכל צד של המשוואה. בן אדם אחד מרכז פידבקים, הערות, ריג׳קטים… אגב, פרגונים אין בעיה שכולם יתנו. זה בסדר גמור, אפילו רצוי.
אורטל: פרגונים, בקבוקי וויסקי…
אור: בקבוקי וויסקי, מבורך. בורקסים… הכל בסדר. אבל ברצינות עכשיו, זה נכון לשני הצדדים. ושוב אני אומר, אותו בן אדם אחד שמתנהל, צריך לשלוט מספיק טוב במוצר ולהכיר ולדעת מה אנחנו עושים. כי אם אני, בתור סוכנות פרפורמנס, עובד מהר ובתקציב גדול וצריך לקבל החלטות לפעמים על בסיס יום-יומי ובתקציבים גדולים במיוחד ואני מתנהל מול בן אדם… וסליחה, אני מצטער, אבל זה פשוט קרה ויותר מדי פעמים… שלא יודע מה ההבדל בין click ל-impression, לא יודע מה זו ׳המרה׳, מתקשה להבדיל בין אורגני לממומן או בין פוסט למודעה, אני פשוט מוצא את עצמי מתעכב על קורס מבוא ליסודות הדיגיטל במקום על עבודה. ואני אפילו לא מדבר על כמה שזה מתיש את הסוכנות או את מנהל התיק שמתנהל מול הלקוח בסיטואציה הזאת. זה בזבוז של זמן.
אורטל: אני חייב לעשות פה איזשהו חידוד. גם אצלנו וגם אצל הלקוחות הכי טובים שלנו, העיקרון הזה באמת מיושם. אבל כן, המון אנשים מכותבים כל הזמן למיילים, המון אנשים מקבלים את הדיווחים, המון אנשים נשארים בתמונה, בסופו של דבר. וגם מהצד שלנו, לפעמים, מישהו שזה תפקידו יודע לעשות את המתפרצת הזאת ולהיכנס ולתת איזושהי תשובה קריטית לאיזושהי שאלה שעלתה, אוקיי? כי זה להתוות את הדרך. אבל אנחנו מדברים באמת על השוטף. השוטף אצלנו לצורך עניין, מי שלא יודע, אצלנו הקמפיינר הוא זה שגם באמת מתנהל מול הלקוח.
זאת אומרת, מי שמחזיק את המספרים בידיים, hands-on, הוא זה שמתנהל מול הלקוח ומדווח לו. עכשיו, בשורה התחתונה – לא כל סוכנות עובדת ככה וזה בסדר, אבל הפינג-פונג הזה בין שני אנשים שיש ביניהם מערכת יחסים טובה, איכותית, של הבנה, של הכלה, של… אתה יודע, גם קמפייינר… כל אחד מאיתנו גם היה קמפיינר ובסופו של דבר, קשה מאוד לעבוד מול לקוח שאחרי שיש לנו איזה שנתיים של הצלחות פנומנליות וחגיגות, יש איזה שבוע קצת חלש ו… מה שנקרא, אנחנו מקבלים בראש כמו שצריך, אוקיי? אז גם על הדברים האלה יש עולם ומלואו שאנחנו הולכים לדבר עליו בפרקים הבאים כי זה… באמת, לא כל כך נשמע ככה עכשיו, אבל אתם תבינו בהמשך שזה נושא בפני עצמו. המערכת יחסים הזאת ואיך לנהל אותה נכון. אבל שימו לב, זה סופר קריטי. לא סתם נתקענו על זה וחפרנו על זה עכשיו – פינג-פונג בין שני אנשים. אחד מטעם הלקוח ואחד מטעם הסוכנות.
יש לי נושא שאנחנו ממש חייבים לדבר עליו. שזה מנהלי השיווק האלו, שמה שנקרא השם שלהם כתוב אצלנו על הקיר, בהיסטוריה.
מנהלי השיווק האלו שידעו לפעמים לווסת את הלחץ של הלקוח, נכון? אל מול הסוכנות, כי הם היו מאוד מאוד חכמים והם הבינו את הסיטואציה והם ידעו גם שבסופו של דבר, מצד הלקוח, הלקוח לא הבין את הסיטואציה. וזה בסדר, זה לא תפקידו. אבל היה פה מנהל שיווק, ששוב, מה שהזכיר לי את זה, זה שדיברנו על זה שבתור קמפיינר אתה מספק ללקוח תוצאות במשך שנתיים ופתאום יש שבוע חלש ו… מה שנקרא ׳חרב עלינו עולמנו׳.
בסופו של דבר, היו פה בהיסטוריה שלנו סיפורים על מנהלי שיווק שראו את הדברים בעיניים, ראו את העבודה הקשה והבינו שלצורך העניין… בואו, כל לקוח או קמפיינר, מבין את הסיטואציה הבאה: אנחנו אחרי תקופה יפה, של תוצאות טובות. ראינו שיש איזושהי דעיכה, החלטנו להקים תשתיות מחדש, המון מודעות חדשות, קהלים חדשים… סוג של לבנות את כל הקמפיין מחדש. מה התוצאה של זה, בסופו של דבר? התוצאה היא איזושהי ירידה זמנית בתוצאות, עד יעבור זעם. עד שהדברים יתרוממו כמו שצריך. במקרה הגרוע, הדברים לא מתרוממים כמו שצריך, כי כנראה שהפיצוח לא מספיק חזק כמו בעבר. אבל כאן – מנהל שיווק חכם ומבין, רואה שיש פה עבודה קשה ויש פה איזשהו תהליך שמתבצע והוא יודע לווסת את הלחץ מצד הלקוח. למה? כי קמפיינר שנכנס להיסטריה, לבהלה, ללחץ, כי אותו לקוח עכשיו מספר לו שהקול סנטר חצי מובטל ומה קורה והמכירות והמחזורים… קמפיינר חייב להיות מנוטרל מהדבר הזה. כן, הוא צריך להיות מעורב רגשית עד רמה מסוימת מהסיבה הפשוטה שקמפיינר שאונסים אותו בתקשורת כזאת והלחצה, נכנס לאיזושהי תופעה של היפר-אופטימיזציה, אנחנו קוראים לזה…
אור: שזה בערך הדבר שאתם הכי רוצים להימנע ממנו. דרך אגב, אני אומר שזה לא משנה אם אתם מריצים קמפיינים ב-100 שקל ביום או ב-10,000 שקל ביום, באמת שזה לא משנה. נדיר… לא נדיר, אתה יודע מה? אני מגזים טיפה. אבל לא כל קמפיין, לא משנה באיזה סדר גודל של תקציב, צריך שיגעו בו כל יום, כל היום, או 5 פעמים ביום. לפעמים צריך לעבוד בביטים של כמה ימים, בביטים של שבוע. הנקודה היא, שזה בכלל לא התפקיד שלכם. דרך אגב, שכרתם סוכנות. שכרתם איש מקצוע. אתה יודע משהו? כתבנו את זה ברשימה ושכחנו להגיד. הנה, הגיע הזמן להגיד: זה חלק מאוד מאוד חשוב בתוך המערכת יחסים הזאת, שאתם יודעים מול מי אתם מתנהלים. שכרתם איש מקצוע, עשיתם סקר שוק, קיבלתם המלצות, דיברתם, פרזנטציות, פגישות, זומים… פגישות כבר לא עושים… אבל זומים ועוד זומים ועוד זומים, סקירות, review… עברתם תהליך שהוביל אתכם לקבל החלטה לשכור את הבן אדם לעשות עבורכם עבודה. עכשיו נשאלת השאלה (ופה אני חייב להגיד שזה כמובן מתחבר לתיאום ציפיות, אבל מתחבר גם ממש לאופי ההסכם): שכרתם ראש חושב, או שכרתם ביצועיסט?
אם אתם חושבים ששכרתם ביצועיסט, תגדירו מראש שכל מה שאתם רוצים זה לתת פקודות ולקבל ביצוע שלהם, באפס חשיבה… ודרך אגב, זה מודל עבודה לגיטימי לחלוטין. לא כל סוכנות תסכים לעבוד בצורה הזאת, אנחנו לא אוהבים לעבוד בצורה הזאת אבל זה לא משנה. לגיטימי לאללה לשכור בן אדם שיהיה… אני באופן פנימי קורא לזה ׳עכבר ביד הלקוח׳. הלקוח אומר ׳תלחץ שם, תעלה את זה. תעלה ב-100 שקל, לשלושה ימים, בטירגוט הזה, את המודעה הזאת. הנה קח הכל, רק תעלה את זה׳. אחלה! זה מודל עבודה אחד.
אורטל: אגב, זה מודל עבודה שהוא מקובל, הוא בסדר. אין לנו משהו רע להגיד עליו. זו איזושהי גישה מסוימת, אוקיי? זה עניין של גישה, זה לא עניין של נכון או לא נכון. אבל קחו בחשבון שבמקרה כזה אתם יכולים לקחת פרילנסר, אוקיי? שהמחיר שלו הוא לא גבוה כי כרגע הוא מקבל הוראות והוא משמש למעשה כטכנאי וזה בסדר! אבל אם לקחתם סוכנות חושבת ואתם כבר רוויי ניסיון, ראיתם דבר או שניים, רצתם, סגרתם עם סוכנות מסוימת שהמליצו לכם עליה המון – זה הזמן לתת לסוכנות את המקום ולייצר פה מערכת יחסים אמיתית. להיפך, מהצד שלכם – תזינו אותה. בבנצ׳מארקים שאתם יודעים, בתאונות שהיו בדרך. למה לא הצלחנו, למה כן הצלחנו?
אור: דרך אגב, אנחנו שואלים את השאלה הזאתי כמעט תמיד או בשיחת מכירה, או בשיחת תחילת עבודה. אנחנו שואלים ׳מה קרה קודם? למה הפסקתם לעבוד עם מי שזה לא יהיה שעבדתם איתו?׳, וזה ממש… מערכות יחסים לא תמיד נגמרות באיזה פיצוץ או ריב, חוסר הצלחה… שוב, גם אנחנו…
אורטל: אנחנו נתקלים בהמון מקרים שהכל טוב, הקמפיינר הוא אחלה והכל בסדר, אבל הוא לא מרוצה. ואז אנחנו שמה באמת נכנסים לבן אדם לחיים ואנחנו שואלים אותו ׳למה אתה לא מרוצה?׳. כי לפעמים, כבר בשלב הזה אנחנו מזהים איזושהי תאונה שהמספרים לא מסתדרים. ׳אני מצפה למכור ככה וככה, ואני מוציא ככה וככה. והלידים עולים לי ככה וככה׳. אבל ברגע המספרים לא מסתדרים! אני אומר ׳רגע, יכול להיות שאתה לא מרוצה בגלל שמשהו שאצלך בעסק לא מחושב נכון׳.
אור: נכון.
אורטל: אין שום קשר לקמפיינר. ואז אם נכנס טיפה לפרטים, אני אעשה את זה בקצרה:
לקוח: ׳אני לא מצליח לסגור כמו שצריך׳.
סוכנות: ׳מה זה לסגור כמו שצריך?׳
לקוח: ׳אני רוצה לסגור אחד לחמש׳ – סתם דוגמה.
ואם אנחנו נכנסים טיפה להיסטוריה, אנחנו רואים שמעולם לא היה אחד מחמש.
אור: נכון. מה שרציתי להגיד הוא דבר כזה: תפקיד הסוכנות מול הלקוח בסופו של דבר, הוא לא משהו שהוא חקוק בסלע ואין ימינה שמאלה ממנו. אתם קודם כל צריכים להבין אם לקחתם ביצועיסט, או סוכנות שבאה בסופו של דבר להביא מתודולוגיית עבודה משלה וחשיבה. אנחנו לפחות כסוכנות, זה מה שאנחנו משתדלים להביא. ומנהל שיווק שעובד איתנו ונכנס איתי לרזולוציה של ׳תטרגט את ה-look-alike ההוא׳, ׳תכבה לי מודעה׳, מנהלי דיגיטל שנכנסים ונוגעים לנו בקמפיינים בשעות הלילה…
אורטל: שוב, אין בעיה עם זה. זה מקובל. זה עניין של גישה וזה בסדר. תעבדו עם פרילנס שמשמש כטכנאי ולא עם איזושהי סוכנות, כי פשוט חבל על הכסף.
אור: נכון. עכשיו… מה שרציתי להגיד בהקשר הזה וזה שוב, נשמע כאילו דבילי… אבל, מי שמתנהל מול הסוכנות, צריך להכיר את ההסכם מול הסוכנות. זאת אומרת, אם לא סגרתם עם הסוכנות שהיא עושה סושיאל, אל תדברו איתה על פוסטים אורגניים. אם הסוכנות לא כותבת מאמרי SEO, אל תבקשו ממנה לשנות את הטייטלים של העמודים. זה בקשות שאנחנו מקבלים, זה גורם לי להתעסק לא בעיקר, אלא בשוליים של העבודה. ודרך אגב, הם יוצרים כעסים, הם יוצרים חיכוכים, הם יוצרים כל מני נקודות מאוד לא נעימות. כי תחשבו כמה זה לא נעים לבוא ולהגיד ׳אני מצטער, לא. אתה לא משלם לי על זה וזה בכלל לא מה שסגרנו׳. לא צריך בכלל להגיע למקומות האלה. כלומר, דעו מה לקחתם ומה הוא אמור לעשות עבורכם ותנו לו לעשות את הדבר הזה הכי הכי טוב. תנו לו את התנאים לעשות את זה. תנו לסוכנות שאתם עובדים איתה את הבריף, תסבירו לה מי אתם ומה אתם ולמה אתם ומי הקהל שלכם ולמה זה הקהל שלכם ולמה קהלים אחרים הם לא בשבילכם. תספרו לה בשקיפות – איפה הצלחתם בעבר, איפה נכשלתם בעבר. מה עשיתם ולא עשיתם, מה הפריע לכם ומה נורא נורא אהבתם. צריך להבין, דרך אגב, זאת לא תחרות. זאת לא משיכת חבל או מאבק אגו או מאבק כוחות בין הסוכנות ללקוח, שבו כל אחד מנסה להפגין יותר ידע, ניסיון או יכולת מהשני. הכוח בעבודה עם סוכנות זה שאתם נותנים בפתיחות מלאה את כל מה שאתם יודעים, אתם מקצרים לסוכנות שעובדת איתכם את תהליכי הלמידה… זה לא מן מבחן של ׳תוך כמה זמן אתם מסוגלים לעשות איזה audit לחשבון, בלי שאני נותן לכם שום מידע לגבי מה עשיתי בעבר׳.
אורטל: תראה, אנחנו צריכים להתכנס פה למה שנקרא – כמה מילות סיום. אבל לפני זה, נקודה אחרונה ממש בקצרה. ההיסטוריה מוכיחה באמת שיש לא מעט עסקים… אני לא יודע מה הסיבה לתופעה הזאת, אבל יש לא מעט עסקים שחוששים לחשוף מידע מול הסוכנות. אני אומר לכם מראש, אם אתם לא הולכים לחשוף את כל המידע המלא, מה שנקרא בשפה הפנימית אצלנו ׳עד רמת התחתונים׳ לסוכנות, אל תעבדו עם סוכנות. אוקיי?
אור: רגע, אנחנו מדברים על סוכנות פרפורמנס. וואלה, אני אומר הכי פתוח – עם ספק ה-SEO אתם לא חייבים לפתוח עד רמת השקל האחרון בקופה.
אורטל: ממש לא.
אור: גם עם ספק הסושיאל שלכם לא, גם עם בונה האתרים שלכם לא. סוכנות פרפורמנס – זה בן אדם שאמור להביא לכם כסף לתוך הכיס.
אורטל: נכון. כי בדרך כלל עסקים שעובדים עם סוכנות פרפורמנס, זה עסקים שמבוססי מכירות. עסקים שחיים על הלידים, שיש איזשהו קול-סנטר. איקומרסים, דברים כאלה. אי אפשר לייצר מצב שמי ששולט בו על…
אור: על הברז! יושב על הברז!
אורטל: על הברז של תזרים המוזמנים, לא לדעת את כל המידע. עכשיו, בוא נתן פה כמה נקודות לסיום, כי נראה לי שנגמר לנו הזמן וכל הכבוד למי שנשאר איתנו עד עכשיו.
אור: אפרת פשוט מחייכת אלינו במבט של ׳אני עוד שניה סוגרת את המחשב׳ אז… אין ברירה.
אורטל: תכף היא תעבור לשלב של הכאפות, לא עם הצד של הכתף הקפואה.
אז ככה, דיברנו באמת על התפקיד של סוכנות הפרסום מול הלקוח, דיברנו על התפקיד של הדבק החזק והכל כך חשוב הזה של מנהל, או מנהלת השיווק. ציינו שזה בכלל לא חייב להיות איזשהו איש מקצוע – זה יכול להיות בעלים, מנכ"ל, סמנכ"ל, בן של… זה לא משנה, כל עוד הוא מקפיד על כללים מסוימים. דרך אגב: נקודה שלא דיברנו עליה והעלאתי אותה לפני רגע – העניין של מנהל שיווק, או מנהלת שיווק לא חייב להיות איזה מקצוען על שיודע להקיא בשניה ברוורס מתוך שינה את כל המידע, ממש לא. הוא בסך הכל צריך לדעת לנהל מערכת יחסים תקינה ולגשר בין הצדדים. להיות הדבק הזה. הוא צריך להקשיב לסוכנות, לשמוע ולייצג.
אור: אני חוזר שוב. באמת, אני חייב להדגיש את זה. אתם לא צריכים לדעת לפרטי פרטים את ה-hands on של הפרסום בגוגל ופייסבוק. האינטרס שלכם זה לא להתערב ברזולוציות הטכניות הקטנות ביותר ולתת לסוכנות לרוץ. להגדיר מטרה, להגדיר גבולות גזרה ולתת לה לרוץ. לדבר על מהות, לדבר על מסרים.
אורטל: אם אתם נכנסים למספרים הכל כך קטנים האלה בפנים, בתוך מערכת הפרסום – כנראה שאתם עובדים או עם הסוכנות הלא נכונה, או בצורה לא נכונה עם הסוכנות.
עכשיו באמת, כמה מילות סיכום:
אז דיברנו על עניין הבריף המסודר, כמה זה חשוב.
דיברנו על כמה חשוב הדבק הזה, הדבק הזה הוא קריטי, אוקיי? בהרבה מאוד מקרים בהיסטוריה… אני באמת אני יכול לספר על הרבה מאוד מקרים שהייתה הצלחה, אבל הדבק לא היה מספיק חזק וזה פשוט התפרק וחבל.
על הבידול, על כמה הוא חשוב. אם לא יהיה לכם בידול משמעותי, אם לא תביאו בריף עם בידול אמיתי, כנראה ששום קמפיינר לא יעזור לכם. אם לא תדעו איך החיים שלי נראים אחרי השירות או המוצר, אוקיי?
על נקודות החיכוך דיברנו, על העבודה השוטפת ביום-יום ואיך הדברים נראים. וזה מאוד מתחבר דרך אגב, לפרק הקודם. לתיאום ציפיות, אוקיי? בתיאום ציפיות, באמת אנחנו בונים את הנקודות הראשוניות, את השלד למערכת היחסים הזאת. וזהו.
ונקודה אחרונה, זו הבטחה גדולה. תמיד תייצרו מצב שיש לכם הבטחה גדולה בעסק. הבטחה גדולה זה מאוד מתחבר למה שאמרתי על ׳איך החיים שלי נראים אחרי השירות שלך?׳, אז הבטחה גדולה זה אמנם כאילו בסוף, אבל בדרך כלל בהבטחה גדולה יגיעו המודעות הכי טובות, אז שימו את זה בפרונט.
אור: הבטחה גדולה, חברים, זה לא נגמר בשיווק. זה משהו שאנחנו כנראה נדבר עליו בעוד כמה פרקים, לא היום. אבל כל גורם בארגון צריך לדעת מה ההבטחה הגדולה של הארגון, מהמנכ׳ל עד אחרון העובדים הזוטר ביותר. כי ההבטחה הזו… זה לא מספיק שאנחנו נציג אותה בפרסום ובשיווק ואתם תציגו אותה במכירות ותסגרו על בסיסה עסקאות והיא לא תמומש, הדבר הזה יחזור אליכם כמו בומרנג. אז להגיד הבטחה גדולה זה לא אומר לנפח את ההצעה שלכם מעבר לכל פרופורציה, זה לא אומר לבלף או חס וחלילה לשקר. אבל חייבת להיות איזושהי הבטחה גדולה שממומשת. כי בסוף זה כל המשחק בעסקים. להבטיח משהו גדול, מעניין, יוצא מגדר הרגיל, לדלוור אותו בצורה בלתי רגילה בהמשך וזה כל הסיפור.
אורטל: ברגע שאתם מדויקים בהבטחה הגדולה, אתם מושכים אליכם את הקהל האמיתי והחם שלכם. אבל אני שותק, כי זה כבר תחום בפני עצמו ואנחנו נקליט על זה פרק שלם. תודה שהקשבתם ל׳בורקאסט׳!
אור: תודה לכולם. תודה לאפרת, שבשלב הזה מתחילה לזרוק עלינו דברים… סתם סתם, היא לא מסוגלת. היא כל כולה טוב. חברים, תודה רבה! נתראה בפרק הבא.
אורטל: מקווים שלא הקשבתם לנו בשירותים… תודה רבה.
אור: פרק זה לא הוקלט בשירותים! תודה!
סיום: נו? היה טעים הפרק, לא? תודה שהייתם איתנו בעוד פרק של ה׳בורקאסט׳. ואם אתם חושבים שאנחנו מעניינים, שונים בנוף, שרוטים בקטע טוב, או שסתם בא לכם לשמוע עוד תוכן מקצועי שקשור בפרפורמנס, דיירקט ריספונס וכמובן, בורקסים – מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק, באינסטגרם, בטוויטר ובאפליקציית הפודקאסטים. נשמח לקבל מכם תגובות, הצעות, הערות ואפילו ביקורות. אנחנו נעריך את זה. נתראה בפרק הבא!