הבלוג שלנו

הבלוג שלנו​

בורקאסט פרק 5 – פגישות ודיווחים

בפרק החמישי של הפודקאסט נדבר על צד הלקוח, ועל הכלים המדהימים שאנשים בצד זה חייבים להכיר. כל מי שעובד מול סוכנות ישמח לדעת איך לקרוא נכון את התוצאות המתקבלות, איך לדגום אותן ואיך אפשר לשפר את התקשורת בין הצדדים.

  • נדבר למעשה על החלק הטכני של מערכת היחסים בין הלקוח והסוכנות ומדוע בראייה לאחור הרבה לקוחות וסוכנויות יוכלו להבין מדוע עזבו סוכנות/ לקוח מסוימים.
  • נפרט מה קורה בפועל אחרי שנסגרת עסקה ואחרי שעולה קמפיין לאוויר, ומדוע הדיווחים הם החלק החשוב ביותר בתקשורת המשותפת של שני הצדדים. 
  • נסביר מהו העוגן המשמעותי ביותר בדיווח, ומדוע הפשטות שבה הוא מורכב ומוגש היא היתרון הכי גדול שלו עבור שני הצדדים.
  • נדגיש את החשיבות של הפידבק שמתקבל מהלקוחות עצמם על הדיווח, ואיך הוא יכול לשפר ולהשפיע על מערכת היחסים ואפילו על התוצאות של העסק.
  • נבחן את המקרים בהם פגישות פיזיות הן נחוצות, אבל גם נציין את היעילות של פגישות אונליין וכיצד הן שיפרו את ההתנהלות הכללית.
  • ולבסוף נתאר מדוע העסקה של סוכנות לא אמורה ללמד את הלקוח כיצד מתנהלים קמפיינים לפרטי פרטים, ומדוע שפה עסקית משותפת היא זאת שפותרת את רוב הבעיות לפני שהן בכלל מתעוררות. 

האזינו עכשיו בפלטפורמה המועדפת עליכם

תקציר הפרק

אור: טוב, אה… אורטל? אהלן, בורקאסט! מה קורה? מה העניינים? סבבה וזה. ואללה, תשמע? פרק ארבע… לא, חמש!

אורטל: חמש!

אור: חמש! יא אללה.

אורטל: השניצל גם… לא, לא אכלת עדיין, אני אכלתי. חלה עם שניצל, משהו מדהים.

אור: ואי, אז כאילו… אין המלצה על בורקס היום?

אורטל: לא, רק על חלה עם שניצל. אני אפילו לא יודע את הפרטים, זה עמית הלך והביא לי.

אור: שניצל עם חלה. כאילו… זה ההוא משוק הכרמל, למי שמכיר.

 

אורטל: שניצל בחילה, או בחלה שניצל. מה שתרצה.

אור: לכו לשוק הכרמל ותלכו אחרי הריח, או שתשאלו ״איפה ההוא עם השניצל בחלה?״

אורטל: בשלב שפתאום הבגדים שלכם מלאים בריח של טיגון, הגעתם למקום הנכון. יש שם גם חצילאז׳ ו…

אור: שאר הירקות.

אורטל: מטבוחה ודברים חריפים.

 

אור: וצרבת, מלא צרבת.

אורטל: וטעים, טעים.

אור: פרק על… נושא כאוב וחשוב, פגישות ודיווחים.

אורטל: אמת.

אור: אורטל, יש לך איזה מסר לאומה לפני הפתיח?

אורטל: כן. זה אמנם פרק שמדבר על פגישות ודיווחים, אוקיי? אבל את הפרק הזה אנחנו מקדישים בעיקר בעיקר בעיקר… יותר נכון, הערך הכי גדול פה – זה למי שבא מצד לקוח. זאת אומרת אתם, שעובדים מול סוכנויות, הפרק הזה מרכז עבורכם כלים מדהימים לדעת איך לעבוד נכון עם סוכנות, איך לדגום את התוצאות, איך לעשות תיאום ציפיות… זאת אומרת, זה סוג של פרק מרכז מהפרקים האחרונים שלנו. אנחנו הולכים לדבר פה על דברים שבאמת לא דיברנו עליהם, אבל הפרק הזה באמת עושה סדר בכל הדברים האלה של התקשורת. כי בשורה התחתונה, בסופו של דבר, כל מערכת היחסים הזאת יושבת בסוף על הדיווחים האלה, על התקשורת הזאת, על תיאום הציפיות… כל הדברים שכבר דברנו עליהם וכאן בעצם אנחנו נרכז אותם. אנחנו נסביר לכם למה צריכים דיווחים, למה כן צריכים או לא צריכים פגישות… כשאנחנו אומרים פגישות – כמובן שהכוונה לפגישות דיגיטליות ולא פיזיות, כי זה בזבוז של זמן וכ׳ו וכ׳ו וכ׳ו ו… בואו נתחיל וכבר נרוץ תוך כדי.

 

אור: אז פתיח ומתחילים.

אורטל: יאללה פתיח!

פתיח: אהלן אהלן וולקאם ל"בורקאסט", הפודקאסט שלכם על פרסום פרופורמנס, דיירקט ריספונס וכמובן – בורקס, מבית היוצר של "אורטל דיגיטל". 

אחרי שנים בעולמות האלו, צברנו לא מעט ניסיון והחלטנו שהגיע הזמן להפסיק לחפור רק בבלוג שלנו ולהקים פודקאסט מקצועי, עם כל הדברים שיש לנו לחלוק עם העולם. 

אנחנו נדבר על כל מה שמעניין בעולמות האלו. והכל, בלי להשאיר לכם פירורים על המכנסיים לפני פגישה חשובה. אז אם אתם קולגות או בעלי תפקידים שיש להם אינטראקציה עם חברת ׳פרפורמנס׳, בעלי עסקים קטנים ובינוניים שבא להם לדעת יותר וגם לקוחות קיימים שלנו, שרוצים להבין מה אנחנו עושים כל היום, כולכם מוזמנים לשמוע אותנו מברברים וגם לצאת עם כמה תובנות. האזנה נעימה!

אור: אז פרק מיוחד על דיווחים ופגישות.

אורטל: נכון.

אור: אנחנו נגיד מראש, שבעצם אנחנו מדברים על השגרת עבודה כזה… כי אנחנו פחות מדברים עכשיו על קריאייטיב, אסטרטגיה וכ׳ו וכ׳ו וכ׳ו.

 

אורטל: אני חושב שזה החלק הטכני של מערכת היחסים. זאת אומרת, מערכת היחסים הזאת יושבת על משהו שהוא מובנה טכני מבחינת מה צריך לקרות וכמובן, מעבר לתוצאות עצמן ומעבר לתקשורת עצמה, יש פה איזשהו משהו טכני שהוא מאוד שבלוני ושחייב להתקיים כאן. דרך אגב, אם תתחקרו את זה אחורה, אחרי שתקשיבו לפרק הזה יש לא מעט לקוחות שיבינו למה הם עזבו את הסוכנות שלהם וגם ההפך, סוכנויות שיבינו למה לקוחות מסוימים עזבו אותם, לצורך העניין, למרות שהייתה הצלחה על השולחן.

אור: אז אני אוסיף לך רגע משהו על הדבר הזה. בואו נחשוב רגע על כל מערכת היחסים הזאת. אני עכשיו עסק, אני לוקח, אוקיי? מנהל שיווק, בעלים… וואטאבר. שכרתי סוכנות, משרד פרסום ואני רוצה שהם יקדמו את העסק שלי ויעשו דברים ופרסום, אוקיי? בואו, אנחנו כבר אוטוטו שנתיים בקורונה, אז כנראה שהעסקה הזאת נסגרה מרחוק וגם לפני הקורונה העסקות האלה הרבה פעמים היו נסגרות מרחוק, או באיזה פגישה אחת… ונסגרה עסקה! ואז כולם שמחים ומה קורה עכשיו? אוקיי, אז יש איזה פאזת הקמה ואישורים ודינמיקה… הרבה הרבה רעש, נכון? עלה קמפיין לאוויר, מה קורה עכשיו? עכשיו הקמפיין רץ, אי שם באינטרנט ו…

אורטל: נגעת עכשיו ב…

אור: במלכוד נוראי.

 

אורטל: המלכוד הזה ש… בוא נגיד שאתם סוכנות משמעותית, רצינית, שתופסת מעצמה ועם שם משמעותי ובלה בלה בלה, אחלה. רובינו בסוף ניפול לדבר הזה של הלקוח שרוצה את הקמפיין באוויר אתמול. ואז למעשה, אחרי שהוא כבר דילג בשוק, טייל בשוק, ראה דבר ושניים ולא היה מרוצה, הוא מגיע אליכם. אתם יודעים שיש לכם את הכלים באמת להצליח איתו ואז אתם יורים לעצמכם בברך ומרימים איזשהו קמפיין עם אפס תיאום ציפיות. עכשיו אני אגיד בגדול את המשפט שדי עושה סדר בפרק הזה, מבחינת המבנה. המשפט אומר שדיווחים זה פלט של תיאום הציפיות, אוקיי? ועל זה אנחנו הולכים לדבר היום. איך לעבוד מול סוכנות, איך למדוד נכון את הסוכנות, איך לתת לסוכנות שלכם את הכלים לשים הצלחה על השולחן ולמה ההצלחה של הסיפור הזה תלויה בעיקר בעיקר בעיקר, בתיאום הציפיות ובשפה עסקית משותפת. כשאנחנו אומרים ״שפה עסקית משותפת״, אנחנו מדברים על תוכנית עסקית. על המטרות והיעדים. זה נשמע מצחיק, אבל ברוב המקרים, גם בעסקים מאוד מאוד גדולים – היעדים האלה לא ברורים. בדרך כלל, היעדים האלה נשענים על מחירי ליד ולא על מדדים עסקיים, כי לא תמיד יש את החיבור הזה בין נתוני השיווק, לנתוני המכירה.

אור: ואני אגיד אפילו את הדבר הבא, אנחנו שמים לב… קודם כל, גם אנחנו, כמובן, בתחילת דרכינו. אבל אנחנו רואים שזו שאלה שחוזרת המון בקבוצות מקצועיות – ״אם למישהו יש פורמט של דיווח, איזה טמפלייט, איזה משהו… מה אתם כותבים? מה אתם לא כותבים?״. ו… ואללה? אנחנו גם מכירים את זה וגם אנחנו היינו במקום הזה, שאתה בעצם שואל את עצמך ״מה צריך להיות בדיווח?״. אנשים מסתבכים עם זה בטירוף וככה נולדים כל מני מוטציות מזעזעות של להוריד איזה PDF מהאנליטיקס…

אורטל: ראיתי דיווחים עם כל מני CPM, CPC, CTR… זה לא מעניין את הלקוח. וגם אתם, כלקוח, זה באמת לא מעסיק אתכם.

 

אור: עכשיו למה זה קורה? אמרנו שדיווחים זה פלט של תיאום הציפיות, אנחנו התאהבו במשפט הזה ברגע שאורטל הגה אותו…

אורטל: נכון.

אור: ולא סתם. כי אם אין תיאום ציפיות ושאנחנו לא מבינים אחד את השני עד הסוף, לא מדברים באותה שפה…

 

אורטל: אז אין דיווח.

אור: זה לא שאין דיווח. אני בתור סוכנות, אני נורא רוצה לשדר שעשיתי משהו, נכון?

אורטל: נכון.

אור: אני רוצה להראות שיש מודעות, יש מדדים, זה נחשף… אני חושב גם, נניח ואני מהצד שלי, כמו שאני מבין את הקמפיין, חושב שהדברים עובדים טוב, אז אני רוצה לשתף את זה. ומה אני עושה? אני מכין איזה דוח, איזה מגה דוח! איזה… סליחה, בריין פאקינג רציני. ו…

אורטל: דוח סחרחורת!

אור: דוח סחרחורת.

אורטל: שדרך אגב, בדרך כלל הדוח הזה נופל על המלכוד הזה שאין שום בנצ'מרק מההיסטוריה. זאת אומרת, סוכנות… כשאתם באים לעשות תיאום ציפיות… גם אתם כלקוח, כשבאים לעשות איתכם תיאום ציפיות – אם התיאום ציפיות הזה מבוסס נטו על איזושהי תוכנית עסקית, כי אתם עסק חדש שקם אתמול? אחלה. אבל אם יש לכם איזושהי היסטוריה והיא לא חלק ממכלול החישובים כדי להבין את הדבר הזה? אז זו תאונה. למה? כי בואו נגיד שלקחתם סוכנות עכשיו שעולה לכם קצת יותר מהסוכנויות שעבדתם איתה עד היום… הרבה יותר, אוקיי? ובסופו של דבר, אחרי חצי שנה אתם אומרים ״טוב, בוא נשב על המספרים״. אז התקציבים גדלו, המחיר לסוכנות גדל. אוקיי? התוצאות גדלו? גם אם כן, אתם לא תדעו שהם באמת גדלו אם לא יהיה בנצ'מרק מבוסס מלכתחילה. זאת אומרת, אם אנחנו יודעים שאנחנו בודקים את זה לפי מחיר הליד, שזו טעות, אוקיי? אז כמה עלה לנו ליד? עלה לנו ליד לפני זה – 100 שקלים, היום עולה לנו 100 שקלים… אז מה עשינו? סתם שרפנו כסף? אם הם ילכו למכירות ויבדקו ויראו שלצורך העניין, עלות המכירה היא נמוכה יותר ופחות זמן של אנשי המכירות מתבזבז…

 

אור: אולי עסקה שווה יותר?

 

אורטל: או שעסקה שווה יותר, או שנוצרו כל מני תהליכים שהם איכותיים יותר, מדהים! אז זה שווה. אבל שוב, אם אין פה איזשהו בנצ'מרק מההיסטוריה, אז אנחנו לא יודעים למה להשוות, למעשה. 

 

אור: אז אני הולך רגע… כאילו, שלושה פרקים אחורה כזה ואני אומר ״אוקיי, אז דיברנו על תיאום ציפיות. דיברנו על הגדרת יעדים״… וזה עכשיו אני אומר כי אמרנו שהפרק, הרבה ממנו מוקדש ללקוחות, אבל רגע מסר לסוכנויות – כל תורת הדיווח נשענת על זה שהגדרתם KPI's – Key performance indicator, למי שהמושג הזה אולי זר לו…

 

אורטל: תודו שלא ידעתם את הפירוש של KPI.

אור: וכל זה, בעצם, העוגן של הדיווח. אם הגדרתם שליד אמור לעלות ככה וההוצאה היא כזו והשווי סגירה הוא כזה – על זה אתם מדווחים. איך התקדמנו לאור היעדים שהגדרנו לפעילות.

אורטל: תראה, בטח בשלב הזה בפרק אנשים שואלים את עצמם ״אז מה זה דיווח טוב?״. תקשיבו, המתכון פשוט. פשוט. כמה שיותר פשוט, אוקיי? המדדים הסופר פשוטים. ואם אתם שואלים את עצמכם ״איזה מדדים?״, אז כמו שאמרנו – תוכנית שיווקים, היא נגזרת של תוכנית עסקית. יעדים עסקיים על השולחן, אוקיי? בואו ניקח חברה שמוכרת שני סוגים של מוצרים, נקרא להם X ו – Y, אוקיי? אז כל הדיווח אמור להתבסס על – כמה X נמכר, כמה תקציב הוצאנו, באיזה פלטפורמה, כמה לידים הגיעו, כמה עלה לנו ליד, מה אחוז ההמרה, אוקיי? למה אנחנו מפרקים את זה פר פלטפורמות? כי אנחנו נרצה לספר ללקוח שיש פלטפורמה שאמנם יקרה יותר, אבל כנראה שהיא משתלמת/לא משתלמת, אנחנו נלמד בהמשך. כנ״ל לגבי כל הפלטפורמות האחרות, אוקיי? אבל ברגע שזה מחובר למכירות ויש לנו בנצ'מרק מבוסס שלפני שהתחלנו לעבוד, למדנו – כמה היה עולה לו לסגור עד היום, כמה לידים הוא היה צריך לאכול ולטפל בהם כדי להגיע למכירה, אוקיי? אנחנו לא נכנס כאן לכל מני דברים נוספים, כי דיברנו עליהם, אני חושב, בפרקים הקודמים. על עניינים של מה קורה כשמגיעים לידים לא איכותיים, אבל…

 

אור: אבל אני רוצה להגיד משהו אחר בהקשר הזה. יש נטייה קיימת ואני לא… אין מה לעשות, לפעמים גם קשה להימנע ממנה, של היצמדות למה שנקרא מטריקות ריקות, או באנגלית קוראים לזה Vanity metrics. זאת אומרת… לא Matrix כמו קיאנו ריבס, Metrics כמו מטריקות, אוקיי? הכוונה, זה להסתכל על איזשהו מדד ביצוע… מדד ביניים, כמובן, שהוא לא המרות או מחיר להמרה ולהתחיל לבנות סביבו סיפור שלם – ה CTR עלה ככה, ה Impressions rate עלה ככה…

אורטל: זה לא מעניין את הלקוח, באמת. באף שלב.

אור: אני אתן לכם ממש דוגמה מצחיקה, שקוראת לא מעט בקמפיינים. תרחיש שנשמע כמו… כאילו הפוך על הפוך, אבל זה הרבה פעמים מה שקורה. תרחיש שבו יש יותר לידים, המחיר להמרה יורד, מדדי הקמפיין משתפרים… זאת אומרת, המחיר לקליק יותר זול, CTR יותר גבוהה וכ׳ו וכ׳ו וכ׳ו, עממה? יחס המרה של דף נחיתה צונח ב 70 אחוז. עכשיו… יכולים להיות לזה הרבה הסברים, אני לא הולך בכלל לתת את כל ההסברים האפשריים, הקמפיינים. מה שאני אומר, זה שאם אני מנהל שיווק חכם, או בעל עסק חכם, אותי מעניינת השורה התחתונה. אותי מעניין שקיבלתי יותר לידים, הם עלו לי פחות… ובואו נניח לצורך הדיון שהם איכותיים לא פחות, ואולי באותה מידה כמו לידים שקיבלתי עד עכשיו – זה כל מה שצריך לעניין אותי. אם ה Conversion rate ירד, זה פחות מעניין אותי. יכולים להיות לזה המון הסברים.

 

אורטל: תראה… אבל מצד שני, נגעת פה בנקודה שיכולה להיות תאונה. יש לא מעט סוכנויות שפשוט ידווחו על לידים, והם לא מחוברים כמו שצריך למכירות. ויכול להיות שבמדדים של הסוכנות, גם ביחד לבנצ'מרק הקודם, הכל נראה מדהים – הליד זול יותר, יש יותר לידים, יותר כמויות… אבל אם אין חיבור למכירות? אז באמת, זה חסר ערך. מה שרציתי להגיד מקודם לגבי הדיווח, זה פשוט מאוד – אם אנחנו מדברים על מכירת שירות, אוקיי? פשוט תעברו על המכפלות אחורה. מרמת המכירה, לרמת טיפול בליד, לרמת ״כמה עלה לי ליד״, אוקיי? וכ׳ו וכ׳ו וכ׳ו… זהו! אלה המטריקות הסופר פשוטות – כמה תקציב יצא, כמה לידים הגיעו, כמה עלה לי כל ליד, אחוז המרה… ובסופו של דבר, כמה עלה לי עסקה, אוקיי? לקוח שרואה דבר כזה והמספרים ירוקים, זה לקוח שמרים תקציבים.

 

אור: יפה. עכשיו, אני אגיד משהו לגבי אותן מטריקות שהגדרתי אותם כ Vanity metrics. אולי השם הזה קצת לא הוגן, כי כשאנחנו – בתור מנהלי קמפיינים, משתמשים בהמון המון סיגנלים מערכתיים בהחלטות אופטימיזציה, אוקיי? זה כן משנה לי בתור מנהל הקמפיינים אם CTR עולה או יורד, או אם משהו אחר קרה ברמת מדדי הביניים. זה פשוט לא מעניין ברמת… זה לא KPI, כי KPI זה Key performance indicator, זה סיגנל משמעותי לביצועים. ו CTR, במודעה כזו או אחרת, שעלה או ירד – זה לא מדד מהותי לביצועים! זה מדד ביניים קטן, מיקרו, שמשרת את הקמפיינר לקבל החלטות. עכשיו, נתקדם מהנקודה הזאת ונבין בעצם שאם הדיווח מבוסס על KPI's, מה קורה בצד השני? ועכשיו אני רוצה להגיד משהו לכל מי שנמצא בצד לקוח ושומע את זה… אהלן! שלחו לכם דיווח – חודשי, שבועי, יומי… לא עלינו, אני מקווה שאף אחד לא חוטא בדבר הזה, כי זה נזק נוראי לכולם ואנחנו תכף גם נסביר למה. אבל שלחו לכם דיווח, ישב מישהו ששכרתם לעשות עבורכם עבודה, אתם משלמים לו סכום לא מבוטל כנראה, ואתם לא קוראים אותם. ואני אומר את זה מניסיון של… באמת, קרוב ל 10 שנים, אין סוף לקוחות… אני יכול באמת להגיד בביטחון מלא ובצער רב ש 80 אחוז מהלקוחות, לאורך כל השנים, פשוט לא עונים, לא מגיבים לדיווחים…

 

אורטל: המציאות מוכיחה שתמיד כשלקוח בא עם איזושהי טענה, או איזושהי הבנה, או משהו כזה… בסופו של דבר? התשובות לשאלות שלו נמצאות בדיווחים.

 

אור: בהנחה שיש כאלה…

 

אורטל: נכון.

 

אור: זה חד משמעית נכון. ובסוף, איפה יושבים הפערים? היו יותר לידים? גדלנו? עלינו? הוצאנו יותר ממה שתכננו? פחות ממה שתכננו? כאילו… התשובות היו שם. עכשיו, האבסורד הוא שזה ש 80 אחוז לא עונים על דיווחים, לא אומר שהם לא קוראים אותם. אבל נשאלת השאלה – למה? אני אגיד דבר פשוט, אני לא אכנס עכשיו לניתוחים פסיכולוגיים, בסדר? אבל התשובה פה היא מאוד מאוד פשוטה – זה בסה״כ להקדיש 5 דקות, 10 דקות… זה קונטרה לזמן שהושקע בלהכין לכם את הדיווח ולקרוא אותו, אוקיי? עכשיו, יכול להיות שהפורמט לא נוח לכם – אז תגידו. יכול להיות שהמדדים לא מסתדרים לכם – תגידו. יכול להיות שמשהו פשוט לא ברור, לא מתחבר – תשאלו.

 

אורטל: השאלות הקטנות האלה גם עוזרות לעלות על בעיות וגם עוזרות לקמפיינר, בסופו של דבר, להניע את הגלגלים בראש וקצת לאתגר אותו ולראות איך הוא מייצר דברים מעניינים יותר.

 

אור: עכשיו אני אגיד, משהו חסר לכם… הסוכנות בחרה לדווח רק על כמות לידים ומחיר לליד, בסדר? אתם – נורא חשוב לכם לדעת כמה טראפיק עובר. סבבה, לגיטימי. אז תבקשו! אבל להגיע לסוף החודש ובדיעבד לעשות איזה כאילו ניתוח ברטרו על ״למה הוצאנו ככה? למה עבר טראפיק ככה?״ זה פשוט… זה חוטא לכם וזה חוטא לסוכנות והרבה מאוד דברים אפשר לדייק ולשפר בזמן אמת לא קורים.

 

אורטל: בסופו של דבר, זה חוזר לדבר הזה שאנחנו כל הזמן מדברים עליו. שזה בסופו של דבר באמת מערכת יחסים מאוד מאוד מורכבת. זו מערכת יחסים שהיא ברמת החתונה – כולם יודעים הכל על כולם וכולם עובדים יום-יום יחד וחייבת להתקיים פה באמת מערכת יחסים טובה והוגנת.

 

אור: אבל זאת מערכת יחסים עם הדדיות. כי השורה התחתונה של כל זה, היא שהאחריות להישאר מחוברים למספרים – היא משותפת, היא של כולם.

 

אורטל: זאת אומרת… לקוח שבא אחרי חודש, שהוצאנו יותר מדי תקציב ואומר לנו ״חברים, הוצאתם יותר מדי תקציב״. אחי, איפה היית? קבלת כל שבוע דיווח. איפה היית?

 

אור: אתה יודע מה? אני אלך איתך דווקא למקרים פחות בנאליים מ״הוצאנו יותר מדי תקציב״, או ״הוצאנו פחות מדי תקציב״. כמות הלידים מטאבולה ירדה והלקוח לא זוכר שלפני שבועיים הוא ביקש להוריד את התקציב…

 

אורטל: קלאסי!

 

אור: מאיזושהי סיבה. סתם, לא משנה כרגע לגיטימית, או לא לגיטימית. הלקוח אמר כרגע ״אני לא רוצה להוציא יותר מ 20 אלף שקל בטאבולה החודש. למה? כי ככה. כי ככה החלטתי. קמתי, היה לי חלום בלילה״, זה לא משנה. אז הקמפיינר, נגיד, משקף ו… אני מדבר איתכם על דברים שקורים! משקף לו בדיווח שאנחנו מביאים משם פחות לידים, או שהתקציב החודשי ירד… כמות הפעמים שקרה שהלקוח לא זכר… באמת, לצערי, לא נעים להגיד… לא זכר שהוא הוריד את התקציב ובגלל זה נכנסים פחות לידים – זה פשוט אבסורד. עכשיו, זה לא מסובך. אם הסוכנות…

 

אורטל: זה נשמע מגוחך, אבל…

 

אור: אבל זה קורה!

 

אורטל: היו המון מקרים כאלה, המון! 

 

אור: נכון.

 

אורטל: וזה בסדר, זה לא שאנחנו מסתלבטים פה על לקוחות, זאת המציאות. כולנו מאוד מאוד עמוסים ולפעמים אנחנו אומרים משהו לפני שבועיים ואנחנו לא זוכרים מה בדיוק אמרנו.

 

אור: עכשיו אני אגיד לכם עוד משהו. אנחנו באיזשהו שלב, באורטל דיגיטל, החלטנו… באמת, לפני כבר כמעט 4 שנים, לעבור למתווה של דיווח שבועי. לפעמים פעם בשבוע, לפעמים פעמיים בשבוע, לפעמים מבוסס דאשבורד – זו לא הנקודה. למה אנחנו עושים את זה? היה לנו מאוד קשה להמשיך להתמודד עם הקטע הזה של ראשון בצהריים ככה, שמנהל השיווק, או בעל העסק סיים את הרוטינת בוקר שלו של תחילת שבוע ואז הוא אומר ״מה קורה עם הקמפיינים? מה העניינים עם הקמפיינים?״. אמרנו – לא, אנחנו נדאג שבשלב שהוא מתחיל לחשוב על זה, כבר מחכה לו דיווח במייל. עכשיו לפעמים זה לא יום ראשון, לפעמים זה יום חמישי. אנחנו משתדלים להתאים לכל לקוח את מה שמתאים לו, לא זאת הנקודה. הנקודה היא אחרת, כמות הפעמים שאנחנו מקבלים שיחת טלפון עם כל מני שאלות, טענות, דרישות, שאלות… והתשובה, איפה נמצאת? הדיווח נשלח אליכם לפני שעתיים. עכשיו, תחשבו כמה זמן אתם יכולים לחסוך – גם למנהל התיק שלכם, הקמפיינר שלכם…

 

אורטל: עזוב זמן, כמה בריאות נפשית אתם חוסכים על זה שאתם יודעים שבשעה ככה וככה, ביום ככה וככה מגיע לי דיווח ויש לי שם את כל הנתונים?

 

אור: עזוב שקט נפשי, בוא נניח שגם אנחנו וגם בעלי עסקים עם שפיות מוגבלת מאוד… על סף אובדן מוחלט, אני מדבר ממש נטו על הזמן של כל אחד מאיתנו. דרך אגב, זה גם מוביל אותנו לנושא הבא של פגישות. כי בעצם, אתם צריכים לזכור… כולנו צריכים לזכור שהזמן של כולנו מוגבל. שלכם בתור אנשי עסקים, מנהלי שיווק וכ׳ו. ושלנו, בתור סוכנות, מנהלי קמפיינים… הזמן הוא לא אין סופי. כל דקה שמושקעת בשיחה מיותרת, בפגישה שאפשר היה לסכם אותה בשיחת טלפון או בשני מיילים – זה זמן שבו לא מתעסקים בתכלס. שזה לנהל את הקמפיינים, לעשות אופטימיזציות, לחשוב, לחפש השראה, לעשות דברים… זה זמן מבוזבז. זאת אומרת, כמה שיותר משקיעים במנגנון ההדדי הזה של הדיווח – מצד אחד, וקריאת הדיווח – מהצד השני, זה חוסך המון שאלות מיותרות, המון פגישות מיותרות, כל מני שיחות טלפון… לפעמים מבוהלות, בכל מני נקודות בזמן.

 

אורטל: כן. כל מני פגישות שיווק עם יותר מדי אנשים ש… באמת, חוץ מלבזבז את הזמן – זה לא עושה שום דבר. תהיו ממוקדים, להיפך. דווקא על הדוח המינימליסטי הזה, תנסו להבין מה חסר לכם שם ולדרוש את זה.






אור: אז בוא נדבר על פגישות.

 

אורטל: יאללה, פגישות.

 

אור: פגישות. נקודה כואבת, דרך אגב, אצל כולם. יותר בצד הסוכנות מבצד הלקוח…

 

אורטל: בוא נגיד גם לפני המילה ״פגישות״… נודה לקורונה שנתנה לנו את הלגיטימציה לחדול עם העניין הזה. זאת אומרת, פגישות… אין שום סיבה לא לעשות את זה בפגישת וידאו, באמת.

 

אור: דרך אגב, אנחנו לא מזלזלים. חשוב לי רגע להגיד – אנחנו לא מזלזלים בחשיבות של להכיר את האנשים שאנחנו עובדים איתם.

 

אורטל: מה זה לא מזלזלים? אנחנו מאוד מעריכים את העניין הזה, בונים עליו. זאת אומרת, זה קריטי לדעת להעריך את הבן אדם, להכיר את הבן אדם… אנחנו בשוק סופר קטן, במדינה סופר קטנה, כולם מכירים. בסוף אתה מבין שהבן אדם שיושב איתך, הוא איכשהו קרוב משפחה שלך, איכשהו. או שאבא שלו נתן מכות לאבא שלך בצבא, אבל…

 

אור: אבל! לא על כל דוח חודשי צריך לקיים פגישה.

 

אורטל: נכון.

 

אור: ולא על כל Brainstorming צריך לקיים פגישה. ובאופן כללי, השאיפה של שני הצדדים צריכה להיות לצמצם את כמות הפגישות הפיזיות גם אם עכשיו אין יותר קורונה בעולם והעולם חזר שנתיים אחרונה, כאיל כלום לא קרה.

 

אורטל: אתה יודע מתי הצורך בפגישות כאלה עולות? אני לא מדבר על הפגישת היכרות, על הפגישות ביניים האלה של ״רגע, דוח. רגע, סינק״ וזה. זה ברגע שלא הצד של הסוכנות ולא הצד של הלקוח עובדים בצורה מדויקת. אין להם איזשהו סיסטם מדויק, הם לא עובדים נכון וסיסטמתי… אוקי? אז יש צורך בפגישות. ״רגע, צריך לדבר על זה ולא החלטנו מה עם זה״ – לא. ברגע שהסוכנות… דרך אגב, הנה כלי למדוד את הסוכנות שלכם. ברגע שהסוכנות תדע להוביל נכון את הדברים, לדרוש מכם את מה שצריך, לדווח לכם בזמן, לעשות תיאום ציפיות כמו שצריך – ברמה שתוכלו להגיד ״ואללה, הם יודעים… לפני בכלל שהם עשו את העבודה. רק לפי השאלות, הם יודעים את העבודה. אני יכול קצת לסמוך עליהם, אני יכול קצת להישען אחורה על הכיסא״, אז הצורך בפגישות האלה הוא פשוט נעלם. גם אם זה פה ושם איזו שיחת ועידה, או איזשהו עניין לסגור, או איזשהו זום קצר – אחלה, סבבה, אנחנו לא נגד. אבל פגישות כאלה, כמו פעם, שהיינו מוצאים את עצמנו…

 

אור: שלושה, ארבעה אנשים נוסעים לצד השני של גוש דן…

 

אורטל: נוסעים חצי יום, מאחרים לפגישה כי היה בורקס ממול ו… דרך אגב, סיפור אמיתי, היה בורקס מול הפגישה ולא עמדנו בזה אז איחרנו אליה.

 

אור: אבל מה שאני רוצה להגיד הוא דבר כזה… אני באמת אומר עכשיו ללקוחות. תראו, אתם משלמים לא מעט על שירותי הסוכנות שאתם שוכרים ואתם רוצים לוודא שכמה שיותר מהזמן הזה מושקע בכם. וגם אנחנו, דרך אגב, רוצים לוודא שכמה שיותר מהזמן שלנו מושקע בכם, הלקוחות שלנו. בשביל זה אנחנו פה.

 

אורטל: נכון, בכם ולא בפגישות פיזיות בכל מני מקומות.

 

אור: בואו באמת נפרוט רגע. כשאתם זורקים ב״אגביות״ – ״בואו. אולי תקפצו אליי?״, בואו נבין רגע מה זה אומר. זה אומר שקודם כל בן אדם אחד בוודאות צריך לבוא וזה מנהל התיק. לאותו מנהל התיק יש בדרך כלל ראש צוות, מנהל… מישהו שמעליו. זאת אומרת – הוא לא בא לבד, אוקיי? זאת אומרת ששני אנשים… בדרך כלל, שני אנשים, הולכים עכשיו לצאת לסיבוב שהוא חצי יום. עכשיו, זה חצי יום שהם מנותקים ממחשב, מוגבלים תקשורתית, בוודאי שלא נוגעים לא בקמפיינים שלכם ולא בשל אף אחד אחר ודרך אגב, בדיוק כמו שאתם לא רוצים שהקמפיינים שלכם לא יקבלו מענה כי מישהו עכשיו חצי יום בפגישות, זה לא נראה לי הגון לעשות את זה לאף אחד אחר. כלומר, אתם לא רוצים לחשוב שבדיוק כמו שאתם לא רוצים לגלות שמנהל התיק שלכם לא עבד עכשיו חצי יום בגלל שהוא בסבב פגישות ו…

 

אורטל: או שיש איזשהו עניין ואתם צריכים עכשיו לבדוק איזה סנכרון ללידים, ל CRM ולעשות כמה טסטים ו-וואלה? הקמפיינר כרגע לא זמין. לא עכשיו ולא עוד שעתיים שלוש. כי למה? כי הוא בפגישה עם יעקב שרוצה לעבוד על הדיווחים שהוא קיבל.

 

אור: יפה. דרך אגב, היינו במצבים כאלה שנסענו במיוחד ומצאנו את עצמנו אשכרה מגיעים לפגישה, מוציאים את הדיווחים השבועיים שלנו מודפסים, מונחים על השולחן ועכשיו בואו נעבור על זה. חברים, זה אבסורד מוחלט לעשות את הדבר הזה. ואני רוצה להגיד עוד דבר לגבי פגישות קבועות שבועיות ופגישות מרובות משתתפים. כי זה באמת, לצערינו… אני לא רוצה להגיד מחלה, אבל זה משהו שצריך לחשוב טוב טוב טוב לפני שקובעים אותו. קודם כל פגישות מרובות משתתפים – חברה, לקמפיינר הממוצע אין מה לעשות בישיבת שיווק ה Weekly כשחצי מהחברה שלכם נמצאת ב… אין לו מה לעשות שם. את המעט שיש לו לתרום לפגישה הזאתי – אתם, בתור מנהלי השיווק, אמורים לתווך לשאר החברה. את התובנות, או ה Highlights של הישיבות הפנימיות שלכם – אתם, בתור מנהלי שיווק, אמורים לתווך לסוכנות שעובדת אתכם. זאת אומרת, זה המנגנון. בסופו של דבר – בואו נהיה כנים. אתם לא העסקתם עובד חדש, אתם שוכרים שירות במיקור חוץ. לשירות הזה יש איזושהי מסגרת, הוא לא אין סופי, הוא מוגבל בזמן. ושוב אני אומר, כל דקה שהקמפיינר תקוע בפגישות – תזכרו שאתם לא הלקוח היחידי. לא משנה עם איזו סוכנות אתם עובדים – איתנו, או עם כל אחד אחר, אתם אף פעם לא הלקוח היחידי. ושוב אני אומר, תמיד תחשבו בצורה רחבה יותר, תבינו שכל דקה שמנהל התיק שלכם תקוע בפגישות – הוא לא באמת עובד, הוא לא עושה את העבודה שלו. עכשיו, כל מה שקשור לפגישות קבועות חודשיות… חברים, זה באמת… ב99 אחוז מהמקרים, זה לא נחוץ. יש דיווחים שותפים… שוב, בהנחה שאתם כלקוח מקבלים דיווחים. אני… באמת, לקוחות אורטל דיגיטל מקבלים דיווחים במינימום אחת לשבוע וזה לא סתם. זה לא סתם, אנחנו באמת מעדיפים לשבת… זה גם האיפוס שלנו על הקמפיינים וכל מה שקשור לזה, מאשר להיות בפגישה ולהתחיל להקריא מספרים מתוך איזושהי מערכת פרסום.

 

אורטל: נגעת פה בנקודה סופר חשובה. שזה לא יעבור כזה על הדרך. הדיווחים האלה, בדרך כלל, רוב הקמפיינרים שאני מכיר מחוץ לאורטל דיגיטל – זה עונש, אתה מבין? לשבת עכשיו מעבר לאופטימיזציות, מעבר לתקשורת, מעבר לכל הדברים… ותשמעו, להיות קמפיינר זה תפקיד מאוד מאוד מאוד לא פשוט, זה לעמוד בלחצים מטורפים. אם כבר אמרנו, אז דמיינו קמפיינר שיושב לו בצד השני קול-סנטר עם המון אנשים שצריך ללעוס לידים ועכשיו פתאום יש שעתיים מתות ובואו תראו לי קמפיינר שיודע להציל את הסיטואציה הזאת. אבל בסוף בסוף בסוף, הדיווחים האלה הם גם כלי עבור הקמפיינר להיות מסונכרן לדברים. זאת אומרת, גם אם זה קמפיין שבואו נגיד שיחק לו המזל והכל שם רץ יפה ו… באמת, כמעט ואין במה לגעת? אז הדיווח הזה, העצירה הזאת רגע להסתכל למספרים בעיניים, זה סופר קריטי. אז אתם כלקוח, גם אם אתם באמת לא צריכים את זה כי יש לכם דאשבורד והכל מחובר ואתם לקוח מאוד מתקדם, אז קודם כל שאפו! אבל תדרשו את הדיווחים האלה. למה? כי זה מנגנון עבורכם לדעת שהקמפיינר באמת חי את המספרים.

 

אור: אני רוצה להתייחס לנקודה אחרונה שאני חושב שבאמת סוגרת את כל הנושא הזה של פגישות ודיווחים ואני אגיד את זה במשפט נורא נורא פשוט. אם יש משהו שאתם… שוב, אני פונה פה לכל מי שבצד לקוח. אם יש משהו שאתם רוצים להימנע ממנו בכל מחיר… בכל מחיר! זה מיקרו-ניהול הסוכנות שלכם. התייחסנו לזה ממש בקצרה בפרק הקודם כשדיברנו על מי מתנהל מול הסוכנות. אתם לא רוצים… ואני לא אומר את זה בגלל שאני בתור סוכנות לא רוצה לחוות את זה, אתם לא רוצים לבזבז את הזמן שלכם בלהגיד לקמפיינר ״תכבה את המודעה הזאת. תדליק את ההיא. תוציא פה ככה, במדיה הזאת תוריד ככה״.

 

אורטל: אני לא חושב שזה עניין של בזבוז זמן או לא, אני חושב שזה עניין של בחירה. עסק שרוצה מיקרו-ניהול – קח לך את הפרילאנס… באמת, חלילה, לא מזלזול.

 

אור: פרילאנס ביצועיסט.

 

אורטל: קח את הפרילאנס ביצועיסט הכי זול שאתה מצליח למצוא, שיודע לעשות את העבודה הטכנית כטכנאי ותוודא שהוא מקבל את ההוראות שלך ומבצע אותם, זה הכל. אין סיבה לעבוד עם סוכנות ולשלם הרבה יותר כדי לנהל אותם.

 

אור: בדיוק. בדיוק. דרך אגב, אתה יודע מה? באמת צריך להסתכל על זה מנקודת מבט אחרת, אתה יודע? זה חידוד חשוב. תחשבו רגע יותר טוב מה בקשתם… איזה שירות אתם מעוניינים לשכור פה. כי אם מה שאתם מעוניינים לקנות זה… פנימית, אני קורא לסיטואציה הזאת כאילו הסוכנות היא ״עכבר ביד הלקוח״, כי הסוכנות לא עושה כלום חוץ מללחוץ על כפתורים לפי ההנחיות.

 

אורטל: היה לי קיסם בפה והוא עף.

 

אור: רגע… (סאונד אפקט: סטגדיש) כן, לא השתמשו באפקטים בתחילת הפרק.

 

אורטל: חכה, עוד לא בדקנו אם זה מביך או לא. אז חכה לעריכה של הפרק הרביעי ואז נמשיך עם זה.

 

אור: וואו! נכון, נכון.

 

אורטל: תן, תן לנו כפיים.

 

אור: בקיצור… יא אללה! (סאונד אפקט: כפיים) וואו, תודה. תודה! תודה, באמת תודה.

 

אורטל: תשמע, זה מאות… אלפי אנשים, אה?

 

אור: מדהים! אבל במהירות הם משתתקים, זה מטורף.

 

אורטל: ממש, כן.

 

אור: מה שאני אומר זה שיכול להיות שיש סוכנויות ויש קמפיינרים שהם באמת ביצועיסטים, הם באים ומה שתגידו לו להם – ״תלחץ פה. תכבה את זה. תדליק את זה. תוסיף״. הם יודעים פשוט להיות טכנאי מערכות…

 

אורטל: אגב, זה בסדר. זה עניין של גישה.

 

אור: וזה לגיטימי! לגיטימי. רק תבינו מה השירות שלקחתם. אם לקחתם סוכנות שאמורה גם לחשוב אסטרטגית ואמורה לעשות משהו מעבר ללהוציא לפועל הנחיות מדויקות ברמת הפסיק והנקודה מהפה שלכם, תנו לסוכנות לעבוד. אני… באמת, אנחנו בתור סוכנות שזה מהות השירות שלה – אנחנו לא ביצועיסטים, אנחנו אנשים חושבים…

 

אורטל: איפה פגשנו הכי הרבה את המקרים האלה? של עסק שלוקח סוכנות, כי הוא רוצה סוכנות, הוא רוצה לשחרר. אבל הוא ממשיך לעשות את המיקרו-ניהול האובססיבי הזה, הוא יושב על הקמפיינים, הוא יושב על מערכות הפרסום, הוא מרפרש…

אור: אבל זה לא רק. אתה יודע מה הצד השני של זה? זה קטע. הצד השני של זה, זה מנהלי שיווק שכמנהלי שיווק הם מצויינים! אבל הם מעולם לא עשו את ה Hands on וזה נורא מסקרן אותם. ״אז למה עשית פה? למה עשית ככה? למה מעלים את ה bid? למה מורידים את המודעה? למה כיבית? למה look alike שלוש ולא שבע?״ ומתחילים לתחקר את הקמפיינר שלהם כאילו זה עכשיו שיעור בניהול הדיגיטל. חברים, התקפיד של הקמפיינר שלכם זה לא ללמד אתכם דיגיטל…

 

אורטל: סליחה, עשינו סלפי.

 

אור: אתה מבין? בן אדם אומר שהוא לא רוצה תמונה בפרופיל ואתה עושה לו בהפוכה.

 

אורטל: ומה אני אגיד? עם הפוני פסיכופט.

 

אור: אה! אתה בדיוק בשלב הפוני פסיכופט.

 

אורטל: נכון.

 

אור: וואי, חבל שבפודקאסט זה לא עובר.

 

אורטל: אני יעלה את התמונה לפייסבוק.

 

אור: בקיצור, אני אומר שכשאתם שוכרים סוכנות, התפקיד של הסוכנות זה לא למד אתכם את רזי מקצוע ניהול הקמפיינים ולא להסביר לכם לרמת הקליק בעכבר איזה שלבים הם עושים באופטימיזציה… זה לא שזה לא בסדר לשאול, אבל באמת… תחשבו שוב שאם מנהל התיק שלכם על כל דבר… באמת, כל דבר שדיברנו עליו פה, כל דרישה כזו שעולה מול הסוכנות. תחשבו שאותו מנהל תיקים, במקרה הטוב… אצלינו, שאנחנו יחסית בוטיקים – מנהל תיקים מחזיק… מה? בין שישה לשמונה לקוחות? בסוכנות בינוניות, גדולות, הוא יכול להחזיק גם 20, 30 ,40…. תחשבו שכל לקוח מצפה שפעם בשבוע הקמפיינר שלו ישב איתו שעה ויסביר לו איפה הוא כיבה את המודעה ואיפה הוא הדליק ואיזה קהל הוא החליף… תחשבו מה הוא יעשה כל השבוע.

 

אורטל: וגם כאן, איך אתה יכול לייצר מצב שכל התקשורת המיותרת הזאת – היא באמת מיותרת לחלוטין והיא נעלמת? 

 

אור: לבחור את הבן אדם הנכון.

 

אורטל: גם לבחור את הבן אדם הנכון, אבל גם לוודא שיש… כמו שאמרתי, באמת מהמשפטים הראשונים פה היום – את השפה העסקית המשותפת. זאת אומרת, ברגע שאנחנו מבינים את המכלול שצריך להתקיים כדי שתהיה פה הצלחה על השולחן – הכל מאוד מאוד מאוד קל. זאת אומרת, כל לקוח השאיפה שלו היא להגיע למצב שבו הוא אומר לקמפיינר שלו ״תשמע, כל עוד המספרים ירוקים מבחינתי אין תקרה לתקציב. המגבלות היחידות שיכולות לעצור אותנו זה מגבלות לוגיסטיות, שירות, מלאי וכל מני דברים כאלה״. מעבר לזה? זאת השאיפה שלכם. איך עושים דבר כזה? כמו שאמרנו בפרקים הקודמים – תיאום הציפיות האגרסיבי, הבנצ׳מרק שהוא כל כך קריטי כדי להדביק את התיאום ציפיות לתוכנית העסקית וכדי לוודא שהדברים נכונים. כל הדברים האלה – על זה זה נבנה. כי בסופו של דבר, חלומו של כל קמפיינר זה לקבל את ה״אוקיי״ הזה, ״רוץ קדימה כל עוד הדברים ירוקים״.

 

אור: יש לנו שם לזה. יש לנו שם לזה.

 

אורטל: ROAS טוב, הכל טוב. נכון.

 

אור: תודה ללקוחה יקרה שעזרה לנו לטווה את המונח הזה בבלאק פריידי.

 

אורטל: נכון, יש פה קמפיינר שעשה קעקוע כזה. אנחנו לא נגיד לכם איפה.

 

אור: כן, על הלחי הימנית. לא נגיד איזה לחי. אבל ROAS״ טוב, הכל טוב״ זה באמת תמונת העולם האידיאלית וזה… דרך אגב, ROAS זה מונח שמשתמשים בו בעיקר באיקומרס, אבל בואו – ROAS זה נגזרת של ROI וזה נכון גם בלידים. השורה התחתונה היא שכל עוד אתה עומד בתוך טווח ירוק – רוץ! פשוט תרוץ. אל תבלבל לי את המוח.

 

אורטל: אגב, אם במקרה מישהו לא מבין את זה אז כשאנחנו מדברים על מספרים ירוקים אנחנו מדברים על מספרים שנמצאים בטווח תיאום הציפיות. זאת אומרת, שהרווחיות קיימת על השולחן ואנחנו לא מגששים כרגע בהפסד בכדי לראות אם אנחנו מצליחים לייצר רווחיות או לא.

 

אור: חד משמעית. אז חברים, אני מסכם את הפרק, אנחנו בעצם הגענו לסוף. דיברנו על כל מנגנוני הדיווחים ואיך הם קשורים לתיאום ציפיות והעמדת יעדים. דיברנו על החשיבות מצד הלקוח לקרוא את הדיווחים, להגיב על הדיווחים, להציף פערים שנוגעים אליהם ואיך הדיווחים וכל המנגנון הזה מונע בזבוז זמן מזעזע ו… באמת, מצבים של שתיית אנרגיה מזעזעת, של שני הצדדים. דיברנו על פגישות ולמה אנחנו חושבים שבאמת זה משהו שצריך להצטמצם משמעותית ואני לא רוצה להגיד ״להעלם מהעולם״ כי שוב, זה חשוב, גם על זה דיברנו. אבל למה פגישות זה משהו שצריך להיות מאוד מאוד מינימלי ומדוד ולהתרחש פעם ב… ולא כדבר שבשגרה ו… זהו. אורטל? מה… מה עוד?

 

אורטל: תשמע, בתכלס? הפרק הזה סופר פשוט וסופר מועיל, אוקיי? אני חושב שבאמת היינו יכולים לסכם את זה ולדקלם את זה גם ב 10 דקות, אבל היינו חייבים טיפה להרחיב.

 

אור: תוציאו דיווחים, אל תבואו לפגישות…

 

אורטל: אל תוציאו דיווחים לפני שיש בנצ'מרק…

 

אור: וזהו.

 

אורטל: תוודאו שהלקוח מבין את המספרים, תוודאו שהלקוח חי את המספרים כמוכם, זהו. זאת אומרת, שלא יהיה מצב שיהיו פתאום הפתעות שאחרי חודשיים הלקוח לא יהיה מרוצה מהמספרים למרות שהם בהתאם לתיאום הציפיות.

 

אור: שניה, אני כבר אומר לך… אני אומר לאורחים – תמחקו את כל החצי שעה שהייתה עד עכשיו. כל הפרק זה ה 5 דקות האלה.

 

אורטל: אפילו 2.

 

אור: אפילו 2.

 

אורטל: זהו. ומסקנה גדולה זה לא לשתות בירה שחורה תוך כדי הקלטת פודקאסט, כי אתה תצטרך כל פעם להפסיק את ה… את השידור ולערוך מחדש.

 

אור: אז חברים, הסתיים עוד פרק של הבווורקאסט.

 

אורטל: בורקאסט.

 

אור: תודה לכם. נתראה בפרק הבא!

 

אורטל: יאללה ביי.

 

אור: יאללה ביי.




סיום: נו? היה טעים הפרק, לא? תודה שהייתם איתנו בעוד פרק של ה׳בורקאסט׳. ואם אתם חושבים שאנחנו מעניינים, שונים בנוף, שרוטים בקטע טוב, או שסתם בא לכם לשמוע עוד תוכן מקצועי שקשור בפרפורמנס, דיירקט ריספונס וכמובן, בורקסים – מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק, באינסטגרם, בטוויטר ובאפליקציית הפודקאסטים. נשמח לקבל מכם תגובות, הצעות, הערות ואפילו ביקורות. אנחנו נעריך את זה. נתראה בפרק הבא!

קרא עוד

רגע, לא לגלול כל כך מהר! בואו נדבר

מוכנים לקבל תוצאות שעוד לא הכרתם מהפרסום הדיגיטלי שלכם?
יאללה, הקפה מתקרר